Hitta nya böcker inom jakt och friluftsliv

Open book.Ibland kanske det känns som en djungel därute, när man ska hitta rätt bok. Kanske har man också läst en del böcker som redan rekommenderats och känner för ny och fräsch information. Då kan mässor och utställningar inom jakt och fiske vara utomordentliga bra ställen att hitta experter och jägare som också skriver böcker, men även bokhandlarnas hyllor är riktiga guldgruvor. Jägarförbundet brukar ställa ut på ett antal mässor i landet och de har också tips på bra faktaböcker.

Känner man till några kända författarnamn eller jägare som redan gett ut böcker, kan man följa deras hemsidor och se om de har någon ny bok på gång.

I andra fall kan böcker om jakt och friluftsliv ligga gömda lite varstans på hyllorna i butikerna.

Ibland får man leka detektiv för att hitta de gömda pärlorna.

Hyllorna i butikerna

Att besöka avdelningen för jakt och fiske är naturligtvis bland det första man gör när man ska ha tag i en jakt-eller fiskebok. Ibland kan böckerna också finnas under “Naturvetenskap” eller “Miljö”. Ofta går ju friluftsliv hand i hand med dessa ämnen och de som lever vildmarksliv, behöver också sätta sig in i allt som har med naturen att göra.

Under titeln “Biografier” kan man också hitta jaktinspirerade böcker eller böcker om fiske och vildmark, beroende på om författaren skildrar sina egna historier.

“Äventyr” är en annan sektion att titta efter, då vildmarksromaner och äventyrsböcker ibland kan vara samma sak.

Bokmässan i Göteborg

Mässan kan räknas som böckernas Mecka inom alla områden, och så även jakt och fiske. Det du letar efter, finns med stor sannolikhet här. Bokmässan hålls i slutet av september.

Jaktmässan i Jönköping

Här finns det många jaktinspirerade som kommer och föreläser, kanske presenterar eventuella böcker och blandar matlagning och jakt, ammunition och utrustning samt aktiviteter.

I slutet av maj kan man besöka Jaktmässan.

Vildmarksmässan

Mässan hålls den 10-12 mars och här bjuds man på allt vad friluftsliv har att erbjuda. Kända äventyrare ställer ut här och om de är på väg att ge ut en ny bok, kommer man garanterat att få reda på det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *