Några kända jägare och deras verk

Natascha Illum Berg

Group_of_duck_hunters_on_lakeDen kvinnliga jägaren och författaren Natascha Illum Berg, har skrivit flera böcker om jakt och vildmark, framför allt i Afrika, där hon nu är bosatt. Hon har varit sommarpratare och har också lett realityserien “Mot alla odds” från 2012. Det är människor med funktionshinder som ger sig ut på expedition i Afrika och Centralamerika.

Natascha har en dansk mor och en svensk far, och som ung växte hon upp i ett naturreservat i Blekinge. Hennes farföräldrar var jägare och hon hörde ofta på deras historier från Afrika.

Nu är hon själv guide och jägare i Tanzania, där hon bl. a. jagar bufflar. Hon har skrivit fem jägarböcker och Vildsnår är hennes senaste.

Vildsnår

Boken handlar om Thomas och Beatrice, som genom en jägarväns begravning i Afrika, helt plötsligt befinner sig i den afrikanska vildmarken, med bara sig själva att lita till, då säkerheten i jaktlägret brister. Den tar upp tillit, kärlek och överlevnad.

Boken är alltså en jaktroman.

Per Morberg

Skådespelaren, kocken och jägaren Per Morberg, mer känd från matprogrammet “Vad blir det för mat”, har både gett ut kokböcker i svensk, traditionell husmanskost samt en jägarbok. Morberg är känd för att leva i samklang med naturen.

Morberg jagar och lagar

Den här boken tar upp Per Morbergs två huvudintressen, jakt och matlagning. Den bidrar med recept på vilt. Han har även utvecklat en egen jägarkollektion för män och kvinnor som vill klä sig korrekt under jakten. Mer information finns att hitta på hans hemsida.

Robert Salomonsson

En känd, svensk jägare som specialiserar sig på rejäla rovdjur, samtidigt som han också älskar fiske.

Robert håller även föreläsningar, ger guider för jakt, björnjaktsutbildningar med hundar och han har även ett fiske-och jaktcamp för den som vill åka och fiska, jaga eller leva vildmarksliv vid Stora Arksjön i Lappland.

Jakt för livet

Det här är en film om jakt, producerad av Robert Salomonsson och den handlar om att jaga björn och lo med löshundar i Västernorrland och Norrbotten. I filmen får man uppleva samarbetet mellan jägare och hund, och ta del av jakten på björn, lo och järv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *