3 tips för att skapa ett seniorvänligt hem

Har du många gamla vänner eller bekanta? Kanske börjar du själv eller någon annan i familjen att bli lite till åren? Då behöver du se till att göra ditt hem lite mer seniorvänligt. Här får du 3 tips som hjälper dig att göra ditt hem anpassat för äldre och för personer med funktionshinder.

 

Skaffa hjälpmedel

För att göra hemmet mer anpassat för seniorer, kommer du behöva skaffa dig lite hjälpmedel av olika slag. Några exempel på smarta hjälpmedel skulle kunna vara stödhandtag till badrummet, strumppådragare, bokstativ, rullstolsramper, toaförhöjning, glidsäkra mattor och shoppingvagnar. Skaffa de hjälpmedel som du tror är nödvändiga.

Köp hjälpmedlen hos en riktig hjälpmedelsbutik

Du kan köpa det mesta du kan tänkas behöva hos butiker som till exempel Shoppo. Shoppo fokuserar på att sälja bra hjälpmedel till dig som är äldre eller som har någon typ av funktionshinder. De hjälper dig gärna om du har frågor eller funderingar, så att du kan få precis de hjälpmedel som du behöver till ditt hem.

 

Minska halkrisken

Hala ytor är en ren mardröm för alla seniorer. Att halka kan ge äldre förödande skador på ben och leder. Därför är det otroligt viktigt att se till att halksäkra alla ytor där det finns en potentiell halkrisk. Detta kan du göra genom att lägga ut halksäkra mattor och fästa lösa mattor och liknande i golvet så att de inte kan glida runt.
I vissa fall kan det även vara nödvändigt att byta ut sina golv mot mer halksäkra golv. Om du måste byta ut ditt golv, ska du se till att inte byta till ett riktigt hårt golv.